Bergeijk Vr1 – Festilent Vr1 1-0

Dames 1 van Bergeijk speelt op zondag 25 februari de 11de speelronde van de competitie tegen Festilent VR1. Vanaf het eerste fluitsignaal is duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. In de 17e minuut is er een eerste kans voor Bergeijk, maar helaas gaat de bal net naast. Ondanks wat speldenprikjes van beide teams zijn er geen grote kansen. Net voor rust krijgt Lieve een kans om op doel te schieten, maar haar schot mist kracht, waardoor de keeper van Festilent de bal uit het doel kan houden.

In de tweede helft begint Festilent sterk, maar slaagt er niet in om grote kansen te creëren. In de 55e minuut wordt een goal van Festilent afgekeurd na een overtreding op de goed spelende Bente. Bergeijk komt steeds beter in de wedstrijd, maar blijft onder druk staan van Festilent. In de 65ste minuut gaat een schot van Nina na een mooie aanval voorlangs.

In de 73e minuut is er gevaar voor de goal van Bergeijk, maar Festilent slaagt er niet in om uit een corner te scoren. Een minuut later volgt een prachtige counter van Bergeijk, waarbij de keeper van Festilent knap redt na een schot van Nina. Kort daarna maakt Festilent een handsbal in de 16-meter, waardoor Bergeijk een penalty krijgt. Loes neemt de verantwoordelijkheid en schiet koelbloedig binnen: 1-0.

Ondanks de inspanningen van Festilent slaagt Bergeijk erin stand te houden en geen grote kansen meer weg te geven. Met een eindstand van 1-0 in het voordeel van Bergeijk, weten de speelsters van Bergeijk drie zwaarbevochten punten binnen te slepen.

Opstelling: Nicole van der Zanden, Heike Bernards, Loes Van de Wal, Bente Bloks, Nadeche Cuypers, Nina Brugmans, Lieve Van Hoof, Lotte Das, Lynn van Hoof, Sacha Lohman, Nanne van Hout (55 Demi Verrijt).