Bergeijk 1-Hapert 1, ST Avesteyn Heeswijk VR1-Bergeijk VR1

Bergeijk – Hapert  1-0

Een benauwde thuisoverwinning voor Bergeijk tegen het fanatieker Hapert. Vlak na rust maakt Bergeijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Hapert dat vanaf de beginfase sterk aandrong kon niet tot score komen.

Hapert ging meteen in de aanval en zette Bergeijk vast in de verdedigende stand.  Dat leidde pas in de 17e minuut tot een goede kans voor de bezoekers. De lat bracht redding voor Bergeijk. Bergeijk zette er maar bar weinig tegenover. Pas in de 34e minuut werd het doel van Hapert onder schot genomen maar de Hapertse keeper was paraat. Hapert zou vlak voor rust nog bijna op voorsprong zijn gekomen maar Daan Bauhaus trad nu reddend op.

Rust 0-0.

Bergeijk kwam goed “uit de rust”. In de 47e minuut werd een goede aanval opgezet. Gijs Jansen brak door maar stuitte op de Hapertse keeper Luuk Saris. De rebound was voor Pet Michielse die wel het net kon vinden en meteen de eindstand op het scorebord zette.
Hapert drong nog wel aan maar kwam niet meer tot echt goede kansen .

Opstelling Bergeijk:
Daan Bauhaus, Jop Lavrijsen, Len Rutten, Luuk van de Laar, Bram Bax,, Tom Huijzers, Gijs Jansen, Stijn Cuypers, Piet Michielse, Ward Cox, Colin Bergmans
Invaller: Jens Cuijpers.a.s.

Donderdag (14 december) speelt Bergeijk de bekerwedstrijd UIT tegen De Valk aanvang 20u00

ST Avesteyn Heeswijk VR1-Bergeijk VR1 0-2

Door het verplaatsen van een thuiswedstrijd, vandaag voor de vierde keer op rij uit. Heeswijk staat onderaan dus het is zaak om punten te pakken na twee wat ongelukkige nederlagen. De eerste 30 minuten verlopen echter niet als gewenst. Heeswijk zet veel druk op de bal en Bergeijk komt daar niet onderuit. Na 10 minuten krijgt Heeswijk een kopkans die we al tellen. Gelukkig voor Bergeijk wordt de bal voor open doel slechts geschampt. Op 25 minuten kan Nicole een vrije trap nog net tegen de lat werken. Langzaam neemt Bergeijk het heft nu in handen. In minuut 40 onderschept Julia prima een dreigende bal, speelt de bal op Sacha die meteen Lotte voor de keeper zet 1-0. De tweede helft komt Bergeijk niet meer in de problemen maar vergeet de wedstrijd snel in het slot te gooien. Er worden fraaie kansen gemist. Lotte, Lynn en Sacha verzuimen te scoren. Halverwege de tweede helft dan toch de 2-0. Lotte krijgt op rechts van achteruit een prima bal, zet goed door komt lastig schuin voor het doel maar schiet de bal beheerst binnen. MO17 speelster Lize Beljaars maakt een meer dan goed debuut als invalster. In de laatste minuut kopt ze prima op doel. De keepster kan met veel moeite een doelpunt voorkomen. De nadruk ligt vaak op de aanvallers, op de achtergrond wordt in de wedstrijd puik werk verricht door Loes, Julia, Nina en Heike.

Opstelling Bergeijk VR1:
Nicole van der Zanden, Heike Bernards, Loes van de Wal, Julia Sleddens, Nadeche Cuypers, Nina Brugmans, Lieve van Hoof, Lynn van Hoof, Nanne van Hout (60e Lize Beljaars), Lotte Das, Sacha Lohman