Bergeijk 1-DOSL 1, Avanti ’31VR1-Bergeijk VR1

Bergeijk – DOSL  0-4

Als koploper heeft Bergeijk zich geblameerd tegen rode lantaarndrager Dosl met een nederlaag van maar liefst 0-4.

Een slecht begin en onderschatting van de tegenstander was een slecht teken voor Bergeijk dat nauwelijks herstelmogelijkheden kon afdwingen.

In de 6e minuut werd Roel van Geldorp geheel vrijgelaten en hij scoorde beheerst 0-1. Corner op corner volgden voor DOSL en 0-2 was het resultaat van zo’n corner. Rik van Hooff profiteerde 0-2.

Het lukte Bergeijk maar niet om het spel te maken. Het liep volledig stuk op het drukke middenveld. In de 37e minuut was het weer Rik van Hooff die profiteerde van fouten in de Bergeijk-defensie. Een, zo leek het, weinig gevaarlijke situatie die Rik van Hooff in staat stelde 0-3 te scoren. Bergeijk kwam voor rust niet verder dan een kopbal van Jop Lavrijssen op de lat.

Rust 0-3.

Vlak na rust leek Bergeijk terug te komen maar een open kans werd door Jens Cuypers op de paal geschoten (48e minuut).

DOSL was enkele minuten later wel succesvol. De tweede keer dat onderkant lat geraakt werd bleek de 4e goal via Michael Steeghs (51e minuut, 0-4) .

De Leendse doellat stond nog 2x Bergeijks succes in de weg maar het wilde maar niet lukken om te scoren.

Opstelling Bergeijk:

Daan Bauhaus, Jop Lavrijssen, Len Rutten, Luuk vd Laar, Bram Bax, Tom Huijzers, Bastian Rondeel,Ward Cox, Gijs Jansen, Stijn Cuypers, Colin Bergmans, Wisselspelers Samim Yusofi en Piet Michielse.

Avanti 31 VR 1- Bergeijk VR 1

Nicole van der Zanden, Nadeche Cuijpers, Julia Sleddens, Loes van de Wal, Heike Bernards, Lieve van Hoof (Joy Verhoeven) Lynn van Hoof, Nina Brugmans, Lotte Das, Nanne van Hout, Sacha Lohman

We beginnen fel aan de wedstrijd, maar de eerste kans is voor Avanti.

Dan een mooie aanval startend bij Nadeche die de bal bij Lotte in de voeten schiet, wat zorgt voor een 1 op 1 situatie bij de goal van Avanti. Helaas redt de keeper voor Avanti. We blijven goed druk zetten. Een aanval van Sacha en Nanne resulteert in een corner. Nina neemt deze en geeft de bal aan Nadeche. Nadeche brengt deze goed voor en Loes schiet hem mooi in de hoek binnen. 0-1

Tweede helft beginnen we niet alert genoeg, waardoor we onszelf in de problemen brengen. Gelukkig resulteert dat niet in een tegengoal, mede dankzij een uitstekend spelende Nicole.Dan geheel onverwachts een vrije bal voor Nanne die behendig de keeper omzeilt en inschiet. 0-2

Even wat lucht.

Meteen daarna Joy in dezelfde situatie, levert geen doelpunt op, maar wel een corner. Er volgt weer een kans nadat Sacha zichzelf lanceert via de rechterzijde en de bal goed voor het doel brengt. Volgende moment gaat Nina goed door en beloont zichzelf met een corner.

We blijven hard werken, maar dan komt toch de tegengoal. 1-2 Het wordt nog spannend…en daardoor geven we weer een corner weg.

Uiteindelijk weten we toch de overwinning mee naar huis te nemen. Klasse dames.