Medische begeleiding bij blessures

Graag willen wij jullie via deze pagina wijzen op de samenwerking die er is tussen RKVV Bergeijk en  (sport)Fysio- en Manuele Therapie Van Hoof.

Fysio- en Manuele Therapie Van Hoof is een moderne, innovatieve praktijk met een duidelijke missie en een sterke visie:’excellent zijn in zorg’ staat centraal. Het dynamische team van (fysio)therapeuten biedt haar diensten aan vanuit vier locaties/gemeenten: Dommelen, Westerhoven, Riethoven en Steensel. Fysio- en Manuele Therapie Van Hoof heeft een team van ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Al onze (fysio)therapeuten staan geregistreerd in het landelijk Centraal Kwaliteits Register (CKR) en volgen nascholing. Ons deskundig en enthousiast team reikt u op een moderne en innovatieve manier diverse vormen van gespecialiseerde fysiotherapie aan.

FysioVanHoof

Sportspreekuur

Binnen de samenwerking staat het sportspreekuur centraal. Dit is het vertrekpunt om de medische begeleiding goed vorm te geven.

Tijdens het sportspreekuur verricht de (sport)fysiotherapeut een screening. Er wordt onderzocht wat het probleem is en de speler, trainer en eventueel de ouders krijgen adviezen m.b.t. de blessure. Indien een fysiotherapeutische behandeling noodzakelijk/gewenst is zal dit onderdeel zijn van het advies en kan meteen een vervolgafspraak worden gemaakt. Bij minderjarigen gebeurt dit in overleg met de ouders.

Puntsgewijs biedt de samenwerking:

 • Gratis sportspreekuren voor alle leden van RKVV Bergeijk:

Op maandag van 18.00-18.45
Locatie: Provincialeweg 18 in Westerhoven
tel: 040-2043756                      Email: info@fysiovanhoof.nl

Op dinsdag van 19.15-20.15
Locatie: kleedlokaal RKVV Bergeijk
(mag zonder afspraak binnenlopen)

Op donderdag van 19.00-20.00
Locatie: kleedlokaal RKVV Bergeijk
(mag zonder afspraak binnenlopen)

 • sportfysiotherapie en/of manueel therapeutische behandelingen
 • revalidatie van spelers inclusief advisering en ondersteuning
 • mogelijkheid tot veldtesten
 • meedenken in alles wat met medische begeleiding te maken heeft.

Hoe maak je een afspraak?

 • De speler maakt zelf telefonisch een afspraak. Er is géén toestemming van RKVV Bergeijk vooraf nodig. Je belt 040-2043756 (vóór 12 uur)
 • De afspraak dient uiterlijk om 12 uur van de dag van het sportspreekuur (of eerder) bij Fysiotherapie Van Hoof binnen te zijn. Indien er een spoedafspraak nodig zou zijn kan dat alléén telefonisch via de trainer aangevraagd worden.

Kosten

 • De spelers hebben gratis toegang tot het spreekuur.
 • Eventuele vervolgbehandelingen worden verhaald op de zorgverzekering, mits men voldoende aanvullend verzekerd is. Minderjarigen hebben áltijd recht op tenminste 18 behandelingen. Daarna is het afhankelijk van de aanvullende verzekering van de ouders.
 • Advies aan de spelers is zich jaarlijks voldoende aanvullend te verzekeren. Kijk bij www.fysiovergoeding.nl of raadpleeg de verzekeringspolis om te zien hoe je verzekerd bent.
 • Eigen risico: Behandelingen fysiotherapie welke uit de aanvullende verzekering betaald worden hebben geen invloed op uw eigen risico. Eigen risico geldt hiervoor niet.

Dus schroom niet om gebruik te maken van het sportspreekuur of de deskundigheid van het medische team.

Vragen

Voor vragen kun je terecht bij de voorzitter, de trainers, de verzorger of sportfysiotherapeut Nancy Koolen via n.koolen@fysiovanhoof.nl

Hier volgen een aantal links waarin Nancy Koolen, sport-fysiotherapeute, verschillende mogelijkheden bespreekt om sportblessures tegen te gaan. Ieder actief sporter, al dan niet lid van RKVV Bergeijk, doet er verstandig aan om dit eens door te lezen, want voorkomen is beter dan genezen!
Lees meer – deel 1
Lees meer – deel 2
Lees meer – deel 3