Zwaar bevochte overwinning op De Raven

Bergeijk 1 heeft in een te harde derby de volle winst behaald. Dat was een revanche op zichzelf na het verlies van vorige week. Op basis van het vertoonde spel kreeg Bergeijk meer dan verdiende. Een gelijkspel was beter geweest gelet op de verhoudingen op het veld.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het “gevecht” werd voornamelijk op het middenveld gespeeld. De Raven hadden het betere spel en namen in de 34e minuut verdiend de voorsprong toen Gijs Wuijts zwak ingrijpen van de Bergeijk-verdediging afstrafte en inkopte waarop de Bergeijk-keeper Daan Bauhaus volledig misgreep, 1-0. Hiermee was tevens de ruststand bepaald.

Na rust kwamen er aan beide zijden meer kansen. Bergeijk miste in de 56e minuut via Gijs Jansen een kans. De Raven leek de voorspong uit te breiden maar in de 57e minuut werd een kans nog tot corner gewerkt en in de 64e minuut kreeg de Raven een goede kans maar verdween de bal over het doel.

Bergeijk kon in de wedstrijd terugkomen toen Piet Michielse binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. De penalty werd door Ruud Willems benut (1-1). Even later liep een De Raven-speler tegen een rode kaart(2x geel) aan. De Raven bleef ondanks ondertal  aanvallen en drong nog aan maar nu waren de counters van Bergeijk gevaarlijk. Uit een van deze counters kon zelfs in de 88e minuut de winnende treffer gemaakt worden. Invaller Jorn Willems was het goudhaantje (1-2).

Volgende week is Bergeijk vrij wegens jubileumfeesten van Nieuw Woensel.

Lees hier ook het verslag in het ED-amateurvoetbal