Zonder vrijwilligers geen voetbal, help je mee?

Beste leden,

Binnen RKVV Bergeijk zijn veel vrijwilligers actief op allerlei gebieden. Dit is ook het DNA van onze verenging en de basis voor het aansturen en organiseren van alle activiteiten. Het grootste aantal leden is (vanzelfsprekend) onze jeugd. Onder andere bij de Mini’s zien wij de aantallen nog steeds groeien. Daar zijn wij als (jeugd)bestuur trots op en dit is een gezonde ontwikkeling. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst.

Om het voetbal te kunnen faciliteren zijn er vrijwilligers nodig. Dit wordt een steeds grotere uitdaging! Afgelopen jaren hebben verschillende leden van de jeugdcommissie aangegeven te stoppen met hun activiteiten. Na meerdere oproepen op de site en in de BVV’er hebben wij nog niet veel response gekregen om vacatures in te vullen. Wanneer wij niet in staat zijn om deze functies binnen de jeugdcommissie (tijdig) in te vullen heeft dit grote consequenties voor de voorbereiding en organisatie van het nieuwe seizoen 2023-2024. De overgebleven vrijwilligers van de jeugdcommissie kunnen de vrijgevallen taken onmogelijk allemaal invullen.

Cruciale functies zoals secretariaat, jeugdwedstrijdsecretariaat, hoofdleider(s) en lid van de technische jeugdcommissie zijn (nog) niet ingevuld. Graag nodigen wij jullie daarom uit voor een bijeenkomst in onze kantine. Misschien ten overvloede: zowel vaders en moeders worden van harte uitgenodigd zodat we de functies /rollen kort inhoudelijk toe kunnen lichten en om samen op zoek te gaan naar oplossingen.

Helpen kan op allerlei manieren en alle hulp is welkom: ideeën, suggesties, tips, groepsgewijs taken oppakken, deel uit maken van de jeugdcommissie etc. Ook als je al veel doet voor onze vereniging, voel je uitgedaagd om te komen meedenken. Het gaat immers om onze jeugd, de basis van onze vereniging, om hen met nog meer plezier te laten sporten en ontwikkelen! Het motto daarbij is: vele handen maken licht werk!

Om te zorgen dat de groep niet te groot is zullen wij hiervoor drie momenten plannen en een verdeling maken op leeftijdscategorieën.
Wij willen jullie hierbij dan ook graag uitnodigen onder het genot van een bakje koffie of thee in onze kantine om 19.30 uur.

Leeftijd JO10 t/m JO12: Woensdag 15 februari
Leeftijd JO13 t/m JO15: Woensdag 1 Maart
Leeftijd JO7 t/m JO9: Woensdag 8 Maart

Namens het (jeugd) bestuur,

Jeroen van Hout en Bart Reuter