Wij nemen afscheid van Huub Klaassen

Op zondag 20 februari j.l. is Huub Klaassen op 85-jarige overleden. Huub heeft grote verdiensten gehad voor onze verenging, in allerlei functies en hoedanigheden. Rond 1960 kwam hij in Bergeijk wonen vanwege zijn werk bij ‘t Stoom en al in 1962 werd hij penningmeester

van onze vereniging. Verder is hij maar liefst drie maal voorzitter geweest, voor het laatst van 1998 tot 2003. Ook heeft hij tot op vrij hoge leeftijd zelf gevoetbald. Huub zette zich onvermoeibaar in om de vereniging op een hoger plan te brengen. Zo had hij een belangrijke rol bij de privatiseringsoperatie. En ook wat het voetbal betreft ging hij voor het beste. In de voor RKVV Bergeijk roemruchte jaren ’80 struinde hij met de toenmalige voorzitter Cees Moeskops regelmatig de Kempische velden af. Volgens de overlevering om goede spelers te verleiden naar onze club te komen!

Voor zijn inzet en betrokkenheid bij onze vereniging is hij in 1995 onderscheiden als Lid van Verdienste. Huub kenmerkte zich door zijn recht-door-zee aanpak en duidelijkheid, met het hart op de tong. Hij had een uitgesproken mening, je hoefde er niet aan te twijfelen hoe hij over iets dacht. Naast zijn inzet voor onze verenging, was hij een tijdlang regioafgevaardigde bij de KNVB. Ook na zijn actieve periode als bestuurder en voetballer droeg hij Bergeijk een warm hart toe. Zo kwam hij nog regelmatig kijken bij de thuiswedstrijden van het eerste. Dat het hoge niveau van de jaren ‘80 daarna nooit meer gehaald werd, vond hij soms wel wat lastig, maar Huub bleef onze club – zijn club! –  trouw bezoeken.

We wensen zijn dochters, hun gezinnen en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur RKVV Bergeijk

De afscheidsdienst is op dinsdag 1 maart om 11.15 in de aula van crematorium Heeze