Verslag Bergeijk 1 en Bergeijk Vr1

Bergeijk laat kampioenschap liggen.
In de laatste en beslissende wedstrijd heeft Bergeijk voor veel publiek (ongeveer 1000 toeschouwers) verdiend verloren van Unitas´59 zodat de bezoekers uit Eindhoven er met het kampioenschap vandoor ging.

Unitas nam van begin aan het initiatief maar het eerste gevaar kwam door een schot van Jens Cuypers in de 5e minuut dat de Unitas keeper over de goal tikte.
In de 14e minuut zette Emre Karakas Joeri Blummel vrij voor doel en laatstgenoemde scoorde 0-1.
Hoewel Unitas het spel bepaalde kreeg Bergeijk bij uitvallen voldoende kansen voor de gelijkmaker maar die wilde niet vallen. Rust 0-1.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Unitas had de bal en Bergeijk moest zich beperken tot speldenprikken. Een van die speldenprikken leidde de gelijkmaker in toen in de 75e minuut Gijs Jansen met een schuiver scoorde (1-1).
Met deze stand zou Bergeijk kampioen zijn maar in de slotfase nam Unitas een voorsprong via Brent Nas na een vrije trap die terugsprong van de paal (1-2).
Bergeijk probeerde met man en macht de gelijkmaker te bewerkstelligen maar ondanks de ruime blessuretijd lukte dat niet.

Zo kon Unitas nog tot 1-3 counteren via dezelfde Brent Nas.

Opstelling Bergeijk:
Daan Bauhaus, Jop Lavrijssen, Len Rutten, Luuk van de Laar, Bram Bax, Tom Huijzers, Bastian Rondeel, Stijn Cuypers, Jens Cuypers, Ward Cox, Colin Bergmans,
Invallers Piet Michielse en Gijs Jansen.

Nacompetitie voor promotie naar 3e klasse

Bergeijk staat hierin als hoogst geplaatste periodekampioen de 1e ronde (2 juni) over.
Op 9 juni speelt Bergeijk de 2e ronde THUIS tegen de winnaar van RKGSV- Berkdijk.
De finale zal op 16 juni gespeeld worden op neutraal terrein tussen de winnaar van 9 juni en de winnaar van 3e klassers Rimboe (Wouwse plantage) en DIA (Teteringen)

SSS’18 VR1-Bergeijk VR1 4-0

De dames spelen vandaag, in Overloon (Venray), de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.
Bergeijk weet al op voorhand dat de nacompetitie tegen degradatie niet meer te ontlopen is.
SSS’18 speelt nog voor een (betere) plek in de nacompetitie voor promotie.
Tevens is driekwart van de selectie al met het hoofd bij de kampioenswedstrijd van de heren later die middag.
Daarbovenop nog de langdurige afwezigheid van een aantal dragende speelsters.
De perfecte ingrediënten voor een inspiratieloze wedstrijd van onze kant. SSS’18 wint eenvoudig met 4-0.
Bergeijk eindigt de competitie als nummer 9 (van de 11).

Over 2 weken staat het eerste nacompetitieduel op de rol. Door de vele blessures heeft Bergeijk een lastig jaar achter de rug.
In de 2e klasse, die ons tot in Maastricht bracht, moet wat dat betreft alles kloppen, dat deed het slechts bij vlagen.
Als dat gebeurde werd wel degelijk de potentie zichtbaar, zoals een maand geleden tegen de uiteindelijke kampioen die een helft lang niet wist wat er gebeurde.
Vanwege de personele problemen diende er zowat elke wedstrijd een beroep gedaan te worden op speelsters van het tweede alsook de jeugd.
Goed te zien dat in de jeugd er talent voorhanden is. Het is hard nodig.

Opstelling Bergeijk VR1:
Nicole van der Zanden, Kim Evers, Loes van de Wal, Kris van Lierop (5: Heike Bernards), Nadeche Cuijpers,
Femke Dorner, Nina Brugmans, Lynn van Hoof, Nanne van Hout, Lize Beljaars, Lotte Das