Verdiende overwinning op de Raven

Bergeijk heeft een verdiende overwinning bevochten in de derby tegen De Raven. In de 1e helft nam Bergeijk de leiding en had de beste kansen om de wedstrijd al te beslissen maar verzuimde daarbij. De tweede helft vertoonde matig voetbal en beide ploegen konden nog wel een paar mogelijkheden ontwikkelen maar gescoord werd er niet meer.

Voor behoorlijk veel publiek (mijn schatting: 300) vond deze derby in Luijksgestel plaats. Bergeijk nam in de 8e minuut al een voorsprong toen na een vrije trap van Gijs Jansen, Colin Bergmans bekeken de bal intikte bij de kansloze keeper.

De Raven reageerde met een kans in de 20e minuut. De betere kansen waren in deze fase van de wedstrijd voor Bergeijk. In de 30e minuut kon Piet Michielse van dichtbij inkoppen maar hij besloot net naast. Bergeijk bleef drukken en in de 33e minuut was het aan Colin Bergmans om binnen te koppen maar kopte de bal in de handen van de goed keepende de Raven-doelman. Rust 0-1.

Na rust was het De Raven die diverse kleine kansjes kreeg. Er werd evenwel slecht geschoten en de Bergeijk-keeper kreeg pas in de slotfase enkele gevaarlijke ballen te verwerken

Opstelling Bergeijk: Daan Bauhaus, Robin Bax, Jop van Veldhoven, Ruud Willems, Bram Bax  Gijs Jansen) (84 Jari Kok),  Piet Michielse (Luuk Kuijken) Stijn Cuijpers , Colin Bergmans  Ward Cox en  Thijs van de Laar (80 Jorn Willems).