Teamrubriek: Kampioenen? van JO8-3G

Dus je bent 7 of 8 jaar en je mag na een jaar oefenen bij de mini’s starten als échte voetballer tijdens een échte competitie in de JO8-3G (F-jes) van RKVV Bergeijk. Een competitie die na drie speelronden echter al wordt onderbroken door het uitbreken van het Coronavirus. Dat de competitie stil komt te liggen is volledig terecht. Gezondheid komt immers van rechts en heeft altijd voorrang maar toch is dat voor spelertjes die op maandagavond al vragen of het alweer bijna zaterdag is moeilijk te bevatten.

Als voetballiefhebbers, ouders en trainers, zijn de trainingen en wedstrijden met deze club kinderen wekelijks een groot feest. Een feest wat wordt verstoort door een virus wat de hele wereld stevig in zijn greep heeft. Thuis wordt er wel wat geoefend, vliegen er wc-rollen door de lucht van het hooghouden maar toch is het anders dan Dommelen thuis op zaterdagmorgen. Op donderdag wordt er meestal al gevraagd: “Pap zijn die goed?”. Steevast is het antwoord: “We zullen het zien jongen, als je maar plezier hebt.” En als dat plezier bij die kids vervolgens wordt ontnomen kun je volgens mij als trainer maar één ding doen:

Ondanks dat de KNVB bij de jongere leeftijden al jaren geen uitslagen meer bijhoudt doen wij dat als trainers en trotse ouders natuurlijk wel. En als je na drie speelronden ongeslagen bent, ben je in mijn ogen gewoon kampioen. En als je dat als kinderen niet kunt ervaren, dan moeten wij het maar creëren. Dus kronen wij onze kids tot ongeslagen kampioen. Want kampioenschappen vier je, weliswaar nu op afstand. Niet voor het resultaat, maar voor de herinnering. Kampioen worden vergeet je namelijk nooit meer. En als dat je eerste voetbalherinnering is aan een jaar waarin voor de rest alleen gesproken is over Corona, dan is dat een hele mooie. Met trots op ons gezellige team: het waren drie geweldige wedstrijden. Geniet van jullie kampioenschap en kijk over 14 jaar als jullie het geel-blauwe tenue in jullie allereerste wedstrijd bij het eerste elftal dragen nog maar eens terug op 2020. Dommelen thuis: “Pap zijn die goed”? “We zullen het zien jongen, als je maar plezier hebt, maar ik denk dat we die blauw-witte wel oprollen!”