Interview Jeugdvoorzitter: Jeroen van Hout

Hoi Jeroen, je gaat starten als jeugdvoorzitter komend seizoen. We zouden je daarom graag eens beter leren kennen.

Hoe ziet je gezinssituatie er uit?
Getrouwd met Marijke samen hebben wij twee kinderen, een dochter {Nienke} van 12 jaar en een zoon (Jesper) van 10 jaar.
Mijn dochter zit op volleybal en Jesper op voetbal (JO13-1).

Wat voor werk doe je in het dagelijkse leven?
Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Royal Agio Cigars in Duizel als productie manager.

Ben je al langer betrokken bij de voetbalclub?
In de jeugd ben ik lid geweest van RKVV Bergeijk en heb gevoetbald tot en met de C-jeugd.
6 jaar geleden is Jesper gaan voetballen en al vrij snel ben ik training gaan geven, tot en met het afgelopen seizoen.
Op het einde van het afgelopen seizoen ben ik benaderd voor deze rol / functie binnen de club.
Na een informeel en open gesprek met enkele leden van het bestuur heb ik besloten invulling te gaan geven aan deze nieuwe uitdaging.
Zelf heb ik altijd met veel plezier rondgelopen binnen de club, eerst als voetballer en de laatste jaren als kaderlid / trainer.
In de afgelopen 6 jaar op een hele prettige manier mogen samenwerken met mijn mede trainers en hoofdleiders.
Er zijn altijd dingen die mogelijk beter zouden kunnen, daar wil ik graag aan bijdragen.
Zonder vrijwilligers, bestuursleden kan een vereniging niet blijven bestaan.

Hoe zie jij de invulling van je rol als Jeugdvoorzitter?
De invulling zal in de komende maanden zich verder gaan vormen.
Persoonlijk zie ik de rol van een Jeugdvoorzitter om binnen het Algemeen Bestuur de belangen van onze jeugdafdeling te behartigen. Ook om samen met de jeugdcoördinatoren, de Technische Jeugd Commissie, het jeugdbestuur en Algemeen bestuur te kijken of wij gezamenlijk de visie kunnen omzetten in concrete doelstellingen en acties.
Om deze manier gaan we proberen om de toekomst voor de vereniging te borgen. Ook ga ik zorgen dat ik als jeugdvoorzitter zichtbaar ben binnen de jeugdafdeling door regelmatig aanwezig te zijn tijdens training of wedstrijddagen.

Dat betekent niet dat ik het eerste aanspreekpunt ben voor eventuele zaken rondom de teams, dit zijn en blijven de hoofdleiders per categorie. Voor aanbevelingen en/of suggesties sta ik echter altijd open.

Welke ervaringen kunt inzetten in je rol als jeugdvoorzitter?
Bij TTV Bergeijk (Tafeltennis) was ik, voordat ik ben gestopt als actief lid, ook 13 jaar bestuurslid geweest. Deze ervaring neem ik uit het verenigingsleven mee. Ook in mijn huidige baan zijn veel raakvlakken met inhoud van de rol van Jeugdvoorzitter. Onder andere samenwerken met verschillend mensen, afspraken maken en deze opvolgen, mensen motiveren en proberen de betrokkenheid vergoten.

Wat zijn speerpunten in het jeugdbeleid die je graag aangepakt ziet worden?
Dat is voor mij nog allemaal redelijk nieuw. Wel denk ik dat het belangrijk is om binnen de jeugd de individuele ontwikkeling voor spelers te volgen en faciliteren. Of zij nu recreatief- of prestatie gericht zijn. En daarin wordt de eerste stap gezet door de jeugdcoördinatoren.

Welke zaken gaan op het moment erg goed bij de jeugd van RKVV Bergeijk?
Ik vind het persoonlijk wel een prestatie dat er elk jaar weer voldoende trainers worden gevonden voor de jeugdteams. Hopelijk geld dit ook voor de komende seizoenen!
De komende maanden ga ik ervaren welke zaken goed lopen.

Zijn er nog bepaalde rollen nodig / openstaande vacatures binnen de jeugdcommissie? Wie of wat zoek je nog?
De laatste informatie die ik ontvangen heb is dat van net voor de zomer: het jeugdbestuur is nog op zoek naar een hoofdleider.

Daarnaast heeft een ieder kunnen lezen dat er nog een vacature open voor Wedstrijdsecretaris Jeugd nog open. Mocht deze niet worden gevonden, kan dit vervelende consequenties hebben. Wedstrijden kunnen o.a. niet meer worden verzet.
Vanaf dit seizoen gaat de overdracht plaatst vinden van de huidige jeugdvoorzitter (Mat Cuypers) richting mij.
Vrijwilligers zijn altijd welkom en hebben wij nooit te veel. Mocht je interesse hebben om een bijdrage te leveren laat het weten!

Hoe ziet de planning er uit voor komende periode?
Er zal een overdracht plaatsvinden van Mat richting mij.  Ook zal ik regelmatig te vinden zijn op het park tijdens de trainingen en /of wedstrijden.