Coronabeleid RKVV Bergeijk (update 25-10)

Beste leden, bezoekers, belanghebbenden van RKVV Bergeijk,

Middels dit nieuwsbericht willen we jullie informeren over het Coronabeleid van RKVV Bergeijk.

Algemeen:

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Neem je eigen verantwoordelijkheid. Niet alles is te vatten in regels en richtlijnen. Bij situaties waarin niet is voorzien in de richtlijnen: houdt afstand van elkaar;
  • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht;
  • Spelers en leden dienen zelf hun (gezondheids)risico in te schatten of zij zich op het sportpark kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts, de bedrijfsarts of je behandelend arts. Bij twijfel: blijf thuis!

Competities:

• Alle wedstrijden, al dan niet in competitieverband, zijn voor in elk geval de komende vier weken stilgelegd. Dit houdt in dat er ook geen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld kunnen worden tussen teams van verschillende verenigingen..

Ouder dan 18 jaar:

• RKVV Bergeijk volgt de richtlijnen zoals deze zijn aangegeven door de KNVB en de veiligheidsregio. De huidige richtlijnen van de KNVB wijken af van deze van de veiligheidsregio wanneer het gaat over gezamenlijke trainingen van de spelers in de leeftijd van 18 jaar en ouder. KNVB geeft aan dat alle jeugdteams gewoon mogen trainen als team, de regio houd vast aan de leeftijd t/m 17 jaar. Zoals ook staat aangegeven op de site van de KNVB dienen wij de richtlijnen te volgen van onze regio.
  • Binnen de geldende richtlijnen is er wel een mogelijkheid om te sporten voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Er mag worden getraind/gesport in een vaste samenstelling van vier personen. Daarbij is het verplicht om ten alle tijden de 1,5 meter afstand aan te houden en contact met overige groepen te vermijden. Spelers van 18 jaar en ouder mogen ook geen partij vorm spelen. De trainers beslissen of trainingen in deze vorm voor de 18 jarige worden opgestart (geldt voor de jeugd en senioren).

Jonger dan 18 jaar:

• Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van onze eigen vereniging zijn toegestaan. Regel eventuele vriendschappelijke wedstrijden altijd in overleg met de hoofdleiders en de jeugdcommissie.

Kleedlokalen/kantine:

• De kleedlokalen, douchevoorzieningen en de kantine zijn tot nader bericht gesloten. Kleed je dus thuis om!

Vanuit het Algemeen Bestuur proberen we richting te geven aan het coronabeleid. Echter de handhaving van deze Coronaregels ligt bij ons allemaal samen! We hebben elkaar nodig om ervoor te zorgen dat we samen veilig van en naar het sportpark kunnen blijven gaan.

Indien er vragen zijn, kun je contact opnemen met communicatie@rkvvbergeijk.nl of direct met de trainer/leider van het betreffende team.

Met sportieve groet,
Algemeen Bestuur RKVV Bergeijk