Corona-maatregelen per 6 november

Beste leden, belanghebbenden van RKVV Bergeijk,

Afgelopen dinsdag is er door het demissionair kabinet een nieuwe set maatregelen afgekondigd die ook betrekking hebben op de sport. Met deze uitkomst kunnen we, binnen de nieuwe regels, toegankelijk blijven en jullie ook blijven voorzien van sport, een hapje en een drankje.

Voor het veldvoetbal blijft het sporten voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Ook heeft deze wijziging een positieve invloed op de sociale aspecten van verenigingsleven. Iedereen kan elkaar nog blijven ontmoeten. Maar tegelijkertijd vragen de nieuwe maatregelen weer veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek. Het is daarbij wel goed om te beseffen dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Corona het hoofd te bieden.

Resumerend heeft het demissionair kabinet per 6 november de volgende nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport.

– Voor de buitensport geldt dat alléén voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras een CTB benodigd is voor mensen van 18 jaar of ouder.

Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen.

Het volledige Corona protocol kan worden nagelezen op de website van de KNVB:

Wij vragen hierbij om jullie begrip, jullie medewerking en om jullie eigen verantwoordelijkheid in deze. Zijn er vragen over het Corona-beleid aan het bestuur, kunt u contact opnemen via communicatie@rkvvbergeijk.nl.

Met vriendelijke groeten,

Algemeen Bestuur RKVV Bergeijk