Bergeijk VR1 buigt achterstand om in winst

Bergeijk VR1 komt goed terug na vroege achterstand tegen Wittenhorst VR1.

Bij de eerste aanval van Wittenhorst is het al raak en komt de thuisploeg op een voorsprong van 1-0. In de 6e minuut voorkomt Bergeijk keepster Lobke Debie een nog grotere achterstand als zij een penalty stopt. Twee minuten later onderschept Lotte Das een bal van Wittenhorst. De bal komt via Lynn van Hoof bij Nina Brugmans die met een fraai lobje voor de gelijkmaker zorgt (1-1). In de 15e minuut onderschept Nina de bal en weet wederom Lynn te vinden die meteen een steekbal terug geeft op Nina. Nina rond fraai af in de linker onder hoek 1-2. Daarna gaat het spel over en weer en zijn de beste kansen voor een goed voetballend Bergeijk maar kan het de voorsprong helaas niet vergroten.

De eerste 25 minuten van de 2e helft houden beide teams elkaar in evenwicht. De grootste kans voor Bergeijk ontstaat als Loes van de Wal van links een voorzet geeft op Fem Hakkens. Het doelpunt wat hier uit voortvloeit wordt helaas wegens buitenspel afgekeurd. Daarna is het Wittenhorst dat op de gelijkmaker jaagt. In de 70e minuut tikt Bergeijk keepster Lobke een vrije trap uit de bovenhoek en voorkomt daarmee de gelijkmaker. Overige kansen voor Wittenhorst worden meestal hoog over of langs geschoten en zo wint Bergeijk VR1 met 1-2.

Opstelling Bergeijk VR1: Lobke Debie, Nicole van der Zanden, Heike Bernards, Loes van de Wal, Lieve van Hoof, Lotte Das, Lynn van Hoof, Else Sesink, Jasmijn van Grotel (35 Saskia Koster – 85 Femke Dörner), Fem Hakkens (75 Lexi Verzantvoort), Nina Brugmans.