Bergeijk – Dommelen 1-3

 

Het eerste puntverlies is geleden. Tegen angstgegner Dommelen werd een verdiende nederlaag geleden.
De eerste helft ging nog gelijk op (rust 1-1). Na rust moest Bergeijk het onderspit delven. In blessuretijd werd het zelfs 1-3.

Dommelen ging het best van start. Bergeijk liet zich in de verdediging drukken en Giel Daris was in de 10e minuut succesvol voor Dommelen (0-1).
Lang kon Dommelen niet van de voorsprong genieten want 4 minuten later lag er de gelijkmaker al in het netje.
Stijn Cuypers scoorde met een schuiver vanaf ongeveer 15 meter.
Keeper Schmellekamp was kansloos. Hierna werden nog wel enkele mogelijkheden aan beide kanten afgedwongen maar de ruststand was bepaald.

Na rust bouwde Dommelen een sterk overwicht op. Diverse gevaarlijke voorzetten werden niet afgerond. De druk op de Bergeijk-verdediging werd steeds sterker. In de 67e minuut leidde een vrije trap van Dommelen bijna tot een doelpunt nadat Daan Bauhaus de harde inzet nog maar net kon keren kon de bal door een verdediger weggekopt worden.
Het bleek de inleiding tot een doelpunt in de 69e minuut toen een voorzet simpel werd ingetikt door Ton van Hoek. (1-2).
Bergeijk probeerde nog wel wat maar niets bleek te lukken en Dommelen kon diep in blessuretijd 1-3 aan te tekenen via Giel Daris.

Opstelling Bergeijk:
Daan Bauhaus, Jop Lavrijssen, Len Rutten, Luuk van de Laar, Bram Bax, Tom Huijzers, Bastian Rondeel, Ward Cox, Piet Michielse, Stijn Cuypers en Colin Bergmans. Invallers Rik Daams, Jens Cuypers en Gijs Jansen.