Bergeijk 1 wint op bezoek bij ZSC

Bergeijk 1 wint de derby tegen ZSC in Westerhoven. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld. In de 1e helft had ZSC een overwicht maar de kansen werden eerlijk verdeeld en Bergeijk wist 1x te scoren. Vlak na rust besliste Bergeijk de wedstrijd door 0-2 aan te tekenen.

Bergeijk startte aardig maar moest al snel het initiatief laten aan de thuisclub. ZSC bouwde een overwicht op, forceerde wat kansen maar wist uiteindelijk niets te benutten. Bergeijk was via uitvallen in deze fase van de wedstrijd gevaarlijk via Stijn Cuypers die in de 16e minuut overschoot. Jorn Willems kwam in de 27e minuut oog in oog met de ZSC-keeper Jeroen van de Boomen. Tot 2x toe weerde deze de inzet. ZSC liet zich niet onbetuigd en kreeg ook kansen maar stuitte steeds weer op de Bergeijk-defensie en als dat niet het geval was wist men het net niet te vinden. In de 34e minuut kwam Bergeijk wel tot scoren Een voorzet van Robin Bax werd 2x ingezet maar de 3e inzet van Lars Luijten was doorslaggevend (0-1).

Vlak na rust was er al direct een tweede goal voor Bergeijk. Een snelle aanval via Koen van Woerkum kwam voor de voeten van Robin Bax die mooi de 0-2 in het net volleerde. In de 51e minuut kon nog een kans voor ZSC aangetekend worden en vlak voor tijd ontwikkelde de thuisclub nog een slotoffensief. Een kansje leverde dit op maar dat was hetzelfde lot beschoren als alle andere kansen van de thuisclub. Komende (paas)zaterdag speelt Bergeijk uit tegen Hoogeloon (aanv.18.30) en op 2e paasdag uit tegen HMVV (14.30)

Opstelling Bergeijk: Daan Bauhaus, Ruud Willems, Rik Daams, Roy Veraa, Stijn  Cuypers, Lars Luijten, Piet Michielse  ,Robin Bax  Koen van Woerkum (70 Tom Snellens), Jop van Veldhoven, Jorn Willems (85 Julian Pols)