Bergeijk 1 wint ook van Waalre

In troosteloze omstandigheden (ivm Corona geen publiek en bij miezerig herfstweer) heeft Bergeijk een verdiende overwinning behaald tegen Waalre.  Halverwege de 1e helft zette Bergeijk het overwicht op het scorebord door een mooie omhaalgoal van Lars Luijten. Pas diep in de wedstrijd wist Bergeijk de verdiende overwinning binnen te halen door een goal van Jorn Willems. Eindstand 2-0.

Door het verlies van achtervolger Vessem is deze voorlopig afgeslagen maar Steensel blijft winnen en wordt nu de naaste belager van Bergeijk met 3 verliespunten meer. Bergeijk kwam goed uit de startblokken. In de 6e minuut schoot Stijn Cuypers juist voorlangs. Zijn neef Jens Cuypers was in de 16e minuut dichtbij de openingstreffer maar hij stuitte op doelman Bastiaan Bremer. Een paar minuten later kwam ook Waalre een keer gevaarlijk voor het Bergeijk-doel maar Daan Bauhaus reageerde uitstekend. In de 20e minuut kwam Bergeijk verdiend op voorsprong toen Jari Kok voorzette en Lars Luijten met een fraaie omhaal van dichtbij het net wist te vinden (1-0). Stijn Cuypers kreeg inde 29e minuut een kans om de score op te hogen maar hij schoot over. In de 30e minuut was Waalre dichtbij de gelijkmaker maar Daan Bauhaus wist in extremis de bal tegen de lat te duwen waarna Bergeijk uit kon verdedigen. Rust 1-0.

Ook na rust was Bergeijk de bepalende ploeg. Kansen van Jop Lavrijssen en tweemaal Lars Luijten vonden uiteindelijk geen doel. Invaller Jorn Willems liep in de 82e minuut een voorzet van Jens Cuypers in het doel (2-0). Hiermee was het pleit beslecht. Er staan de komende weken zwaardere wedstrijden op het programma. Eerst (5 december) uit tegen Vessem daarna thuis (12 december) tegen Steensel.

Opstelling Bergeijk: Daan Bauhaus, Jop Lavrijssen, Jop van Veldhoven, Ruud Willems, Bram Bax, Stijn Cuypers, Jari Kok(74 Jorn Willems), Ward Cox, Lars Luijten(85 Luuk Kuiken), Thijs van de Laar, Jens Cuijpers.