Bergeijk 1 laat punt door de vingers glippen

Bergeijk moest in de laatste minuten buigen voor koploper Dommelen. Na een vroege achterstand vocht Bergeijk terug tot een voorsprong van 1-2 maar in de 75e minuut moest de gelijkmaker geïncasseerd worden en in de 88e minuut zelfs de 3-2 voor de thuisclub. Een gelijkspel was een betere verhouding geweest.

Dommelen begon zeer goed aan de wedstrijd en Bergeijk werd zo nu en dan weggespeeld. De 1-0 via Verberne was dan ook voluit verdiend voor Dommelen te noemen. Hierna nam Bergeijk het initiatief over en al na 6 minuten later wist Stijn Cuypers de gelijkmaker op het scorebord te brengen.

Hierna werd voornamelijk terreinwinst bevochten op het middenveld. Dat leverde veel spelonderbrekingen en overtredingen op maar steeds minder kansen. In de 45e minuut werd nog een omstreden buitenspeldoelpunt van Dommelen genoteerd maar daar bleef het tot aan de rust bij. Rust 1-1.

Na rust trok Dommelen met man en macht in de aanval. Veelal werden de aanvallende activiteiten afgeremd en als er dan een bal doorschoot was keeper Daan Bauhaus, weer terug van een langdurige blessure, er als de kippen bij om een en ander onschuldig te laten zijn.

Een counter was voor Bergeijk nodig om op voorsprong te komen. In de 68e minuut was Piet Michiels los van zijn directe tegenstander en hij wist de bal met een harde schuiver onder de Dommelen-keeper te schieten (1-2). Enkele door blessures noodzakelijke vervangingen gaf de thuisclub mogelijkheden en Luc Verberne was in de 74e minuut goed voor de verdiende gelijkmaker (2-2). De thuisclub kon nog 2 minuten voor tijd de volle buit binnenhalen toen Jonathan een voorzet keihard wist in te schieten (3-2). Met de moed der wanhoop ging Bergeijk nog in de aanval maar er was onvoldoende tijd.

Volgende week speelt Bergeijk 1 thuis tegen Waalre.