Aankondiging nieuwe vorm van contributie innen

Beste leden,

Via deze aankondiging willen wij u nadere tekst en uitleg geven over de contributie-inning zoals deze eruit gaat zien vanaf dit seizoen. Zoals velen van jullie misschien gemerkt hebben, is de contributie nog niet afgeschreven voor seizoen ’20 – ’21. Dit komt mede doordat er achter de schermen gewerkt is aan een snellere, effectieve manier voor het innen van contributie. Doorgaans is het innen van deze gelden een tijdrovende klus waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf heden zullen we gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen, en het verwerken van betalingen. Bekijk de ClubCollect-poster hier: ClubCollect Poster.

Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen, en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf heden ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, SMS of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je welke betaalmethoden je gebruikt.

Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven, en voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging, zo ben je altijd op de hoogte!

Hoe zit het met het delen van gegevens?
Om deze dienstverlening uit te kunnen voeren moet de vereniging een aantal persoonsgegevens delen met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalgedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden! Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. ClubCollect verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU 2016/679.13014).

Wanneer krijg ik de mail met daarin betaalgegevens?
We streven ernaar om op woensdag 26 oktober de contributie-inning in gang te zetten.

Ik heb geen bericht gehad van ClubCollect (op of na 26 oktober) en toch is de contributie afgeschreven. Wat nu?
Indien er geen wijzigingen aangebracht worden in de persoonlijke betaalpagina, wordt de contributie-factuur automatisch op de vervaldatum afgeschreven van het bekende rekeningnummer. Heb je van deze afschrijving geen bericht gehad, dan zijn de contactgegevens niet up-to-date. Neem in dat geval contact op met het team dat werkt aan de contributie-inning via contributie@rkvvbergeijk.nl.

Tot slot

Wij zijn erg blij met deze stap! Indien er vragen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen met het team dat werkt aan de contributie-inning via e-mailadres contributie@rkvvbergeijk.nl.

Met vriendelijke groeten,
Algemeen Bestuur RKVV Bergeijk